Gilliammästerskapet - Kennelhelg andra helgen i juli varje år

2014 är det 14:e året i rad som Mästerkapet arrangeras :-)

Fredag em/kväll är det drop-in för de som vill. Ingen mat serveras på fredag.

Kolla vilket MATLAG du ingår i och ta kontakt med de övriga i samma matlag. Info om vilket mål och vad som ska tillagas finns i köket.
 
Lördag kl. 09.00 är det uppställning. Från kl. 08.00 serveras frukost och de som inte anlänt fredag droppar nu in.
På lördag tränar vi allihop för EXTERNA INSTRUKTÖRER med paus för lunch mitt på dagen.

På lördag kväll brukar vi äta fantastiskt gott och efter middagen kör vi årets fight dvs KULLTÄVLINGEN dvs tävling mellan de olika valpkullarna. Kolla vilka som är på plats från din hunds kull. Kulltävlingen är väldigt speciell och allt som inte är uttryckligen förbjudet är tillåtet. Här har förekommit under åren dom mest konstiga tävlingsmoment och allt kan hända....

På lördag kväll delas också ut UPPSKATTNINGAR för alla som officiellt meriterat sina hundar under året som gått. Vi delar också ut GULDDUMMYN som ni själva röstar fram och GILLETTES VP för samlade prestationer under senaste kalenderår. Lördagskvällen kan också att innehålla LOTTDRAGNING för MÄSTERSKAPET annars sker lottdragningen för startordning på Mästerskapet, på söndag morgon.
Spelar du nåt instrument (gitarr, bastuba, mungiga, triangel eller annat) TA MED DITT INSTRUMENT! Vi uppskattar alla försök till sån o spel under hela helgen-

Söndag är det Mästerskapstävling. Frukosten serveras från 08.00 och kl. 09.00 är det tävlingsstart.
De olika klasserna:
MINIMÄSTARE utses om det finns valpar (under 9 månader) bland deltagarna. Minimästaren får bl.a rosett, en broderad minnesdummy och en VP-Tavla med tillhörande album.
UNGHUNDSMÄSTARE utser vi bland dom hundar som blivit 9 månader men ännu inte fyllt 2 år. Unghundsmästaren får bl.a rosett, broderad minnesdummy, VP-Tavla med tillhörande album och en chans att bli Gilliammästare med en finalplats i Mästarfinalen.
NOVICEMÄSTARE blir den bästa hunden bland de som är över 2 år men ännu inte tagit 1 Nkl på prov eller uppnått 75p Nkl på WT. Novicevinnaren får också bl.a rosett, broderad minnesdummy, VP-Tavla med tillhörande album och en chans att bli Gilliammästare med en finalplats i Mästarfinalen
GILLIAMMÄSTARE utser vi bland de hundar som genom vinst i Ukl eller Novice tagit sig till final, förra årets vinnare eller genom resultat i Mästarklassen dvs de över 2 år som tagit minst 1 Nkl på prov eller WT. Gilliammästaren får bl.a rosett, broderad minnesdummy och VP-Tavla och "VP-kaninen" med tillhörande album samt en ledartröja med alla tidigare mästarnamn på, samt en fribiljett ett s.k Wild-Card in i nästa års Mästarfinal. Mästaren får sen bära ledartröjan under hela nästa års Mästerskap fram till prisutdelningen.
2014 inför vi en ny klass - VETERANKLASS, från 8 år.

Vi bryter för lunch och dom nu välkända räkmackorna och fortsätter direkt efter lunch med tävlandet.
Mästarklassen har alltid en final och vilka samt hur många som ska ingå i den bestämmer domarna. Om domarna anser att de i övriga klasser inte kan utse någon vinnare kan även finaltävlan ske i dessa klasser.

På prisutdelningen utses också mottagare av FRIDAS- och WINSTONS TAVLOR för prestationer under mästerskapet. Vinnarna av dessa VP:n ska ha respektive hund i sin stamtavla och ha visat prov på någon av Fridas resp. Winstons fina egenskaper.

All mat, dryck (utom starkdrycker), fika och frukt ingår och du betalar vad det kostar att köpa in men allt finns på plats och matlaget är till för att du lugnt o skönt ska kunna gå till dukat bord samt bara lämna när du ätit klart och bara vara med o hjälpa till under en omgång av antingen frukost eller lunch eller middagen på lördag kväll. Recept på vad som ska lagas till lunch eller middag finns färdigt.

Gilliammästerkapet är årets höjdpunkt - något vi ska kunna leva på under resten av året. Vi ska ha bra träning, kul tillsammans, lära känna nya människor och ha roligt med våra hundar och åka hem med en gooooo känsla i kroppen :-)